03.10.2012 - Bøker er en viktig kilde til kunnskap, kultur, glede og latter. To viktige kulturbærere i Hamsuns Rike har tatt dette på alvor, besøk Bokbyen Hamarøy og Gammelt Nytt på Oppeid i Hamarøy.

I Gammelt Nytt, ved kommunehuset på Oppeid, kan du gå på skattejakt blant gamle bøker. Er du bokinteressert må du sette av god tid. Vi har over 5000 titler skjønnlitteratur, og 84 hyllemeter med biografi og historie, barnebøker, faglitteratur og oppslagsverk.

Hamarøy Vekst, som driver Gammelt Nytt, er en del av Bokbyen Hamarøy. Vi tar imot brukte bøker, registrerer dem, sorterer og priser og legger dem ut for salg. Av og til dukker det opp riktige skatter.

Gammelt Nytt har også et stort utvalg av fairtrade varer.  Hamarøy er den nordligste fairtradekommunen, og vi har ett av de største utvalgene av varer nord for Trondheim. 

 Vil du vite mer om Hamarøy Vekst, Gammelbutikken eller Bokbyen Hamarøy, kan du gå inn på hjemmesidene våre.

Gammelt Nytt er åpen hele året fra 10:00-16:00, lørdag 10:00-14:00. Deler av  sommeren har vi noe utvidet åpningstid. 

Bokbyen Hamarøy er en ideell stiftelse som samler inn, tar vare på, og selger bøker. Bokbyen skal legge til rette for bruktboksalg, og bidra til etablering av andre litterære aktiviteter. Stiftelsen ønsker flest mulig bøker i omløp, og på sikt bygge opp en betydelig boksamling.

Bokbyen har boklager og bokutsalg som stort sett er åpne i sommerhalvåret. Gammelbutikken på Bygdetunet har bøker fra før 1950, i garasjen finner du lagersalg på alt mulig, på Gulskola er det barnelitteratur, og i busskurene og telefonkiosken lettere blandet litteratur. I tillegg har mange bedrifter i Hamarøy en egen liten Bokbykrok, gjerne med bøker relatert til deres virksomhet.